Crko switch

Budim se ja danas ujutru (oko 3PM ;). Nestrpljivo palim racunar u zelji da pogledam moj omiljeni blog servis. Kucam www.blog.rs kad ono .. nista... Prvo pomislim da nije nesto u redu sa sajtom, kada ubrzo primetim da ne gori ni jedna lampica na mom LAN switchu!!... CRKO pomislim... posle krace provere, skontam da je crko samo trafo... ali djaba, gde da nadjem trafo od 7.5 volti u subotu popodne .. a net mi je preko potreban ;) (pored lokalne mreze, preko koje gledam filmove ;) ,,, Krecem u akciju po lokalnim komp firmama i raspitujem se za switch.. Samo jedna ima na lageru... I ja uzmem pare i krenem da ga preuzmem.. Nije mnogo skup (1400 DIN).... Medjutim ;) Kada uzmem doticnu kutiju u ruke, sledi hladan samar :)) U ZIVOTU Nisam video ruzniju stvar ;))) Ne mogu da verujem, kao da ga je pravio pijani pikaso ;))) ... Procenite sami.... U pitanju je OvisLink Air Live 100MBit/200Mbit(?) switch... Da budem fer.. switch radi odlicno ;) Ali pogledajte zasto mi se ne svidja ;) Prvi put da zamalo ne uzmem neku kompjutersku stvar zbog toga sto mi se ne svidja izgled.. hehhehe ;))

 

 

Microsoft Firefox (satira)

Poslednje sto je Firefox-u potrebno je Microsoft :) No evo kako bi cela stvar izgledala da je Firefox M$-ov proizvod (satira)!! www.msfirefox.com

Upoznavanje

DualPa da se malo bolje upoznamo. Za pocetak evo moje masine sa koje kuckam ovaj blog. Koja je masina u pitanju? Za zainteresovane podaci su , procesor je Intel Pentium D 2x2.80Ghz, 2 Gb 667Mhz Rama, 520Gb storage placa, Graficka Asus silencer 6600GT sa 256 mb ddr3 vrama. Operativnih sistem ima poprilicno. Ne znam dal da uopste krenem u nabrajanje. OS freak kao ja nije zadovoljan do kraja ni jednim operativnim sistemom, pa drzim veliki broj sistema. Kao primarni sistem koristim prastari RedHat 6.0 (vrlo modifikovan) u stvari nisam siguran da moze da se nazove RedHat vise koliko je promenjen (mozda R-LFS :). Mozda je bolje naznaciti sta je u njemu po verzijama bitnih linux komponenti, tu je kernel 2.6.18, KDE 3.5.3, glibc 2.3.5, XFree 4.1, gcc-a svih vrsta :) od 2.95.3 do 4.1.1 :) kao i ostalih milion rucno kompajliranih paketa. No zanimljivo je da se na sistemu mogu naci i dalje nekih 500 RPM-ova prapotopskih ;) No budite sigurni da su svi bitni i poprilicno neitni RPM-ovi updejtovani. Sto se tice ostalih OS-eva, native se nalazi jos jedna fedora 64 bit, windows XP i arhaicna Vista :) No posto moderni kompjuteri imaju jednu zanimljvu opciju a to je Virtuelizacija, na sistemu se nalazi jos oko 20-ak drugih raznih OS-eva.. od AMigaOS-a (preko UAE-a), raznih verzrija BSD-a i jos vise drugih Linuxa (ubuntu, mepis, redhat, whitebox i sl), tu je FreeDOS a bogami i neki matori Solaris 8. OK toliko za pocetak, bice dovoljno za prvi clanak, a kasnije cu da se osvrnem sta ja to u stvari sta to radim ovde a i da pomenem ostalih 10-ak kompjutera ;)