Četvrtak, Septembar 06, 2007

Brzina linux terminala

Koji je terminal program koristite? Siguran sam da imate svog favorita. A sada evo i benchmarka svih popularnijih terminala u linuxu. (ukljucen je i comand prompt iz windowsa radi testa). Vise o samom testu u clanku ovde, a za  grafikon kliknite ovde. Za kraj informacija o najbrzem (po testu), a to je Gnome-terminal ;) Sledeci naravno odlican Konsole. Ono sto autor nikako ne preporucuje je koriscenje xterm-a jer je uzasno spor.

[Odgovori]

nisam imao prilike da testiram lično, ali ja pod debianom koristim gnome terminal.
Comment by bokela (09/06/2007 02:20)

[Odgovori]

Hm... Ja baš xterm i koristim. Nisam primetio da je spor, ali verovatno zbog toga što nisam imao s čim da ga uporedim (do duše, koristio sam Konsole dok sam koristio KDE, ali to je bilo davno). Videću sad da instaliram neki sa vrha lestvice, čisto da vidim tu razliku, ali zaobići ću i gnome-terminal i Konsole :) . Verovatno ću probati wterm (prvi put sam sad i čuo za njega, znao sam za eterm, aterm)
Comment by del-boy (09/06/2007 09:33)

[Odgovori]

@del-boy: pazi i ja koristim xterm pored gnome-terminala... i stvanro mi se oduvek xterm cinio brz ;)) ne znam ;> diecemo :>> Eterm je OK... i koristim ga kada mi treba transparentni non OKVIR terminal ;)

Comment by dmc (09/08/2007 15:48)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me